AANVULLING BESLUIT OP DE LIJKBEZORGING 2013

Met ingang van 2013 is het Besluit op de lijkbezorging aangepast. Daarnaast is het Lijkomhulselbesluit komen te vervallen. Enkele paragrafen hieruit zijn opgenomen in het nieuwe Besluit op de lijkbezorging.

De omschrijvingen in dit aangepaste Besluit die betrekking hebben op de afbreekbaarheid van kisten, lijkhoezen en andere omhulsels zijn echter dusdanig ruim gesteld, dat deze een optimaal verteringsproces niet meer waarborgen.

Hierdoor dreigt een situatie te ontstaan die vergelijkbaar is met de periode vóórdat het Lijkomhulselbesluit van kracht werd: gebruikmaking van materialen die het ontbindingsproces kunnen belemmeren of stagneren.

Gezien dit ontstane hiaat heeft de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) besloten om dit op te vangen door aanvullende / vervangende bepalingen op te stellen, die in de beheersverordening c.q. beheersreglement opgenomen kunnen worden.

Aanvullende/vervangende Modelbepaling t.b.v. beheersverordening of beheersreglement (klik hier)

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief